torstai 29. syyskuuta 2011

Kauniita puujäljitelmiä laattamessuilla

Italiassa järjestettiin suuret Cersaie-laattamessut 20.–24.9. Rautakeskon laattojen tuotepäällikkö Kaisa Palomäki löysi messuilta kiinnostavia uutuuksia ja tutustui viimeisimpiin laattatrendeihin. Puujäljitelmät olivat yleistyneet valtavasti ja niitä olikin esillä lähes jokaisella osastolla.

- Puujäljitelmälaattojen suosio on kasvanut huimasti. Laattojen viimeistely on kehittynyt ja jäljitelmät ovat hämäävästi erittäin paljon aidon puun näköisiä. Puukuosiset laatat haastavat tulevaisuudessa laminaatit, sillä ne sopivat todella hyvin kodin eri tiloihin ja niitä voidaan käyttää myös julkisissa tiloissa, Kaisa ennustaa.


Laattamessuilla värimaailma oli luonnonläheinen ja esille nousivat myös skandinaaviset pehmeät sekä neutraalit värit. Laattojen trendiväreinä olivat harmaan eri sävyt sekä murrettu sininen ja punainen. Nähtävillä oli myös ripaus talonpoikaisromantiikkaa: vaaleita puulattioita ja puolipanelointia seinissä.


Laattakoot olivat pysyneet melko suurina ja suorakaiteen muoto oli yhä trendinä. Messujen erikoisuutena oli lapsille räätälöidyt laatat.

- Messujen katseenvangitsijoina näkyi useampia lapsille ja lapsenmielisille suunnattuja laattoja, muun muassa leivoksia ja lemmikkejä. Digitaalitekniikalla saadaan nykyisin helposti aikaan erilaisia printtikuvia ja pintoja. Hauska idea oli toteutettu erittäin taidokkaasti, Kaisa kertoo.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti