keskiviikko 21. syyskuuta 2011

Habitare 2011: ekologisia huonekaluja ja upeita valaisimia

Suomen suurin sisustustapahtuma Habitare järjestettiin Helsingin Messukeskuksessa 14.–18.9. Messuilla oli esillä kalusteita, valaisimia ja uusia innovaatioita. K-raudan visual manager Päivi Laitinen-Slotte kertoi kuulumiset messuilta ja häntä ihastuttivat erityisesti ekologiset huonekalut, kuten veikeät kierrätyslautajakkarat.

- Kalusteissa näkyi voimakkaasti kierrätys ja ekotehokkuus. Kalusteiden monipuolinen muunneltavuus oli myös näyttävästi esillä. Muunneltaville kalusteille voi keksiä käyttötarkoituksia itse, esimerkiksi taitettava tikas voi toimi lisätuolina tai sivupöytänä. Ekologista voi olla siis se, että ostaa uuden monitoimisen kalusteen, eikä erikseen tikkaita, varatuolia ja sivupöytää, Päivi sanoo.

Messujen kauniit valaisinosastot antoivat myös ideoita sisustukseen. Ekologiset ratkaisut olivat nähtävissä myös valaisimissa.

- Led-valoja näkyi aikaisempaa enemmän ja myös valaisimia oli tehty kierrätysmateriaaleista, Päivi toteaa.

Valaisinosastolla ei ollut yleisvalaistusta ja valaisimet olivatkin osastolla upeasti edustettuna.


Messujen eri osastot olivat värikkäitä, mutta muutamat värit erottuivat niin huonekalujen kuin sisustuksen puolella. Kalusteissa trendiväreinä olivat valkoinen ja käsittelemätön vaalea puu. Musta struktuuripinta näkyi messuilla laatoissa. Suosittua harmaata oli esillä sekä lattioissa että seinissä.


Habitare-messujen yhteydessä oli tänä vuonna myös taidemessut. Päivi vinkkaakin kaikille sisustustrendejä seuraaville, että ideoita kotiin kannattaa ammentaa myös taiteesta!

0 kommenttia:

Lähetä kommentti