torstai 15. syyskuuta 2011

Syksy puutarhassa

Puutarhassa on syksyllä vaikka mitä tehtävää. Sadonkorjuun ja lehtien haravoinnin lisäksi voi ryhtyä syksyn istutuspuuhiin. Syksy on itse asiassa yksi parhaimmista kasvien istutusajoista. Monivuotisia kasveja ei tarvitse istuttaa juuri oikeille paikoille, sillä ne voi helposti kevään tullen siirtää toiseen paikkaan. Nurmikon perustaminenkin onnistuu syksyllä erinomaisesti ilmankosteuden ollessa hyvä. Syksyllä istutettavat kukkasipulit saavat jo aikaisin keväällä puutarhan ihanaan väriloistoon.


Puutarhan puolella talven tuloa valmistellaan leikkaamalla perennat ja puutarhavadelmat. Nurmikko kannattaa leikata myös lyhyeksi. Syyslannoitusta ei saisi unohtaa, sillä se lisää kasvien talvenkestävyyttä ja parantaa seuraavan kasvukauden kukintaa ja satoa.


Kalusteille, grilleille ja puutarhavälineille täytyy kauden lopussa miettiä varastointitilat. Kalusteet ja grilli säilyvät parhaiten, kun ne ovat lämpimässä tilassa. Pääasia on, että välineet ovat suojassa sateelta ja lumelta, jotta ne pysyvät hyvässä kunnossa. Grilli ja kalusteet kannattaa myös huoltaa, niin keväällä voi aloittaa grillikauden jo aikaisin.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti