tiistai 21. kesäkuuta 2011

Savukala grillissä on kesän herkku

Grillikausi on nyt kuumimmillaan. Grillissä savustettu kala on kesäaikaan helppo ja maukas ruokalaji. Pienet savustuslaatikot käyvät mittojensa puolesta lisävarusteeksi useimpiin kaasugrilleihin grillausritilän päällä käytettäväksi. Savustuslaatikkoa voi toki käyttää perinteiseen tapaan myös nuotiolla tai hiiligrillillä.

Kalan savustukseen soveltuvat parhaiten matalat savustuslaatikot. Laatikon pohjalle sirotellaan tasainen kerros purua, esimerkiksi leppähaketta, savustusaineeksi. Lisäämällä sekaan katajanoksa tai 1-2 sokerinpalaa saadaan lisää väriä. Kalat nostetaan ritilälle ja kansi laitetaan paikoilleen. Tuli pidetään tasaisena savustettaessa. Liian voimakas tai epätasainen tuli voi polttaa kalat. Kalat ovat kypsiä kun evät ja selkäruodot irtoavat helposti.

Savustuslaatikko, rasvapelti ja ritilät kannattaa puhdistaa aina käytön jälkeen veden kanssa huolellisesti hankaamalla. Savustus antaa ruoalle herkullisen savun maun ja tarjoaa monia mahdollisuuksia grillaukseen. Nauti savukalaa vaikka juhannuspöydässä! Cellon valikoimasta löydät savustuslaatikot ja muut grillaustarvikkeet kesäkeittiöön.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti