perjantai 17. kesäkuuta 2011

Hoida kesäpihalla grilliä ja istutuksia

Kesäpihalla on ihana nauttia aurinkoisista päivistä. Grilli on kesällä ahkerassa käytössä ja sen vuoksi se tarvitsee myös hoitoa. Helpoimmin puhdistus sujuu, kun sen tekee jokaisen käyttökerran jälkeen. Ritilät ja parilat voi puhdistaa pelkällä vedellä tai miedolla saippuavedellä materiallista riippuen. Varsinkin valurautainen ritilä ja parila kannattaa käsitellä silavalla tai ruokaöljyllä aina grillauksen yhteydessä, näin grillattava ruoka ei tartu niin herkästi kiinni ja ne on helpompi pitää puhtaana. Kannattaa muistaa, että maukkain ateria syntyy puhtaalla grillillä. Grillin ulkopinta kannattaa myös välillä pyyhkäistä kostealla liinalla. Grillin suojahuppu suojaa grilliä hyvin lialta ja siitepölyltä aina grillin odotellessa seuraavaa grillauskertaa.


Istutukset tarvitsevat säännöllistä huolenpitoa keskellä kesää. Kastelu ja lannoitus ovat erittäin tärkeitä istutuksille, eikä rikkaruohojen sekä kukkineiden kukkien nyppimistä tulisi unohtaa. Erilaisten katemateriaalien käyttö on ilahduttavasti lisääntynyt pihaistutuksissa. Esimerkiksi erilaiset väri- ja koristekatteet vähentävät kastelutarvetta ja tekevät puutarhasta hauskan näköisen. Nautinnollisia kesäpihahetkiä!

1 kommentti:

  1. Rautakaupasta ostettuja käsineitä olen käyttänyt sekä kukkien istutuksessa sekä marjanpoiminnassa. Grilliä en itse hoida, koska se polttaa.

    VastaaPoista