maanantai 30. toukokuuta 2011

Hyötypuutarhasta saa iloa ja terveellistä ravintoa

Hyötypuutarha on mukava kesäinen harrastus. Omalla pihalla voi helposti kasvattaa sen mitä syö. Viljelyn voi hoitaa kätevästi pienellä terassilla tai parvekkeella. Yrtit, amppelitomaatit ja amppelimansikat ovat erinomaisia valintoja näihin tiloihin.


Innokkaalle puutarhurille sopii kasvihuone, josta voi tehdä myös mukavan viihtymispaikan. Kasvihuoneen ei tarvitse olla työleiri vaan sinne voi rohkeasti tuoda istutusten lisäksi myös pienen puutarhakalustesetin. Kasvatuksen lisäksi siellä voi lukea kirjaa ja syödä vaikka mansikoita. Omaan hyötypuutarhaan voi istuttaa valmiita taimia, yrttejä tai valita laajasta siemenvalikoimasta jotain erilaista. Kasvihuoneessa voi hyvin olla ruukkuistutuksia ja erilaisia kasvatuslaatikoita. Nämä tuovat tilaan viihtyisyyttä.


Pihamaalla hyötykasvit maisemoivat kauniisti pihaa. Esimerkiksi raparperi on näyttävä kasvi, joka tuottaa maukasta raaka-ainetta myös ruoanlaittoon. Miniomenapuut ja rungolliset herukkapensaat ovat myös ihania terassin sadon tuottajia. Omalla pihamaalla kasvaneet vihannekset ja marjat ovat erinomaista lähiruokaa!

0 kommenttia:

Lähetä kommentti