tiistai 10. toukokuuta 2011

Näin valitset ulkomaalin

Nyt kannatta heiluttaa maalisutia ulkona. Maalin sideaineet sitoutuvat paremmin viileällä kevätilmalla kuin paahteisena kesäpäivänä ja näin pinnasta tulee kestävämpi. Ennen maalaamista pitää selvittää, millä maalityypillä talo on aiemmin maalattu. Puutaloista suurin osa on maalattu joko öljymaalilla, alkydiöljymaalilla tai akrylaattimaalilla eli vesiohenteisella maalilla. Öljymaalin ja alkydiöljymaalin päälle voi maalata niin öljymaalia kuin akrylaattimaalia, mutta akrylaattimaalin päälle tarttuu kunnolla vain akrylaattimaali.


Tunnistat öljymaali- ja alkydiöljymaalipinnan siitä, että se on usein halkeillut puualustan eläessä kosteusvaihteluiden mukana. Irtoava maalikalvo on kova ja lohkeileva. Akrylaattimaali, eli vesiohenteinen lateksi irtoaa puupinnalta isompina liuskoina. Maalikalvo on lisäksi joustava ja taipuisa.

Öljymaalit ja vesiohenteiset maalit sopivat talon ulkoseiniin ja puitteisiin. Molemmat maalit ovat helppokäyttöisiä. Vesiohenteisten maalien värinpitävyys on hieman parempi kuin öljymaalin. Maalatun pinnan ulkonäköön vaikuttaa myös maalin kiiltoaste, joka kannattaa tarkistaa ennen ostoa.


Cellon ulkomaalivalikoimasta löydät pohjusteet, maalit sekä puun- ja peittosuojat. Värisävyissä on runsaasti valinnanvaraa. Tutustu valikoimaan tarkemmin tästä ja osallistu myös ulkomaalikisaan!

0 kommenttia:

Lähetä kommentti