maanantai 2. tammikuuta 2012

Tehosteseinällä tyyliä tilaan

Kuoseja, kohokuvioita, kiiltoa, värisävyjä, kirjaimia, lauseita… Seinään saa näyttävyyttä pienellä vaivalla. Tehosteseinä on erinomainen vaihtoehto, jos et halua uudelleen tapetoida tai maalata koko huonetta.

Kuosilliset tapetit, joissa voi olla esimerkiksi kiiltoa, antavat runsaasti erilaisia vaihtoehtoja tehosteseinän luomiseen. Valitse tehosteseinään isokuvioinen, pysty- tai vaakaraidat tai tumma yksivärinen. Muut seinät voi maalata tai tapetoida tehostetapetin sävyyn sopivalla selkeästi vaaleammalla sävyllä. Valitse tehosteseinäksi hyvin esiin tuleva seinä: esimerkiksi makuuhuoneessa sängynpäätyseinä. Tehokasta syvyyttä ja värien hehkua saa aikaan seinään kohdistetulla valaistuksella.


Maalin värisävyillä, kiiltoasteilla ja kuvioilla toteutat helposti ja nopeasti erilaisia ratkaisuja. Maalipintojen hyvä puoli on helppo muunneltavuus. Kun punainen tehosteseinä ei enää miellytä, sen voi helposti maalata piiloon tai korvata esimerkiksi tapetilla. Sopiva maalisävy ja kiiltoaste kannattaa miettiä tehosteseinään huolella. Himmeä maali tuo tilaan levollisuutta ja rauhaa kun taas kiiltävä dynaamisuutta sekä voimaa. Maalin valitsemiseen apuja voi pyytää asiantuntevilta myyjiltä.


Kuvien maalaamisen voi aloittaa vaikkapa varjokuvan tekemisestä. Varjokuvan maalauksessa tarvitset avuksi kiilamaisen kohdevalon, pelkkä yleisvalo ei riitä. Mitä pistemäisemmän valon valitset, sitä tarkempirajaisen varjokuvan saat. Tällä tavalla voit helposti maalata kuvia tai vaikka tekstiä seinään. Pienet yksityiskohdat piristävät esimerkiksi keittiön tai eteisen seinää.


Uskalla kokeilla trendikästä tehosteseinää ja inspiroidu Cellon tapeteista sekä maaleista!

0 kommenttia:

Lähetä kommentti