maanantai 19. joulukuuta 2011

Puhtaaseen saunaan jouluksi

Puhdas sauna antaa nautinnolliset löylyt. Joulusaunaan onkin mukava mennä, kun sauna on pesty ja huollettu. Ennen pesua kannattaa tarkistaa lauteiden ja kaiteiden kiinnitykset. Kiristä tarvittaessa löystyneet ruuvit ja korjaa vaurioituneet puuosat. Pesuun hyvä apu on höyrypesuri, mutta perinteinen harjapesu on myös erinomainen vaihtoehto. Höyrypesu kannattaa aloittaa lauteiden hankalimmista kohdista ja puhdistava höyry saa tunkeutua syvälle puuhun. Lauteiden tasopinnat on kätevin pestä kalustesuuttimella, jossa on froteeliina. Pesun voi toistaa, jos pinttynyt lika ei lähde pois.

Jos tartut harjan varteen, kannattaa ensin kostuttaa sekä paneelit että lauteet vedellä. Pesuaineliuoksen voi harjata pehmeällä harjalla puupinnoille. Huuhtele pesuaine pois ensin harjalla ja vedellä ja suihkuta sen jälkeen pinnat puhtaiksi. Viimeistele pesu huuhtelemalla puuosat kylmällä vedellä, niin puun huokoset supistuvat. Likakaan ei tartu niihin jatkossa niin herkästi.

Pesun jälkeen voi vielä käsitellä öljyllä lauteet juhlakuntoon. Ensin kannattaa hioa lauteet kevyesti hiomapaperilla ja hiomapölyn voi pyyhkäistä pois rievulla tai mikrokuituliinalla. Levitä parafiiniöljyä lauteisiin nukkaamattomalla rievulla ja pyyhi ylimääräinen öljy pois.Pesun ja öljyämisen jälkeen sauna on hyvä jättää hetkeksi tuulettumaan. Joulusaunassa voit nauttia työn tuloksista ja jouluisilla saunatyynyillä, laudeliinoilla ja pyyhkeillä luot ihanaa tunnelmaa löylyhuoneeseen!

0 kommenttia:

Lähetä kommentti