perjantai 27. tammikuuta 2012

Sisustustrendit 2012

Heimtextil-messujen trendisuuntaukset ennustavat tämän vuoden suosituimpia värejä, materiaaleja ja tyylejä. Trendit voidaan jakaa neljään eri kategoriaan, joista kukin voi valita itselleen hengeltään ja sävyiltään sopivimman.

Tänä vuonna trendikästä ovat kirkkaat ja jykevät värit. Oranssi, vihreä, terra ja madrasin punainen sopivat rohkealle sisustajalle. Kiiltävät materiaalit ja leikkisät kuviot kuuluvat tähän teemaan. Leveät raidat, kolmiomaiset litistetyt kuviot ja kolmiulotteiset toteutukset ovat erittäin käytettyjä.


Kirkkaiden värien vastapainona on tummiin ja mystisiin sävyihin pohjautuva sisustus. Mustissa ja tummansinisissä kankaissa on kiiltoa ja kudoksia. Tummaan kokonaisuuteen voi tuoda piristystä kullalla tai kuparilla. Tummaan teemaan sopii erinomaisesti esimerkiksi Cellon musta kupuvalaisin, jossa on sopivasti kiiltoa.

Kolmannen tyylin perustan muodostavat murretut luonnonläheiset värit kuten rustiikki, ruskea, harmaa ja luonnonvalkoinen. Tyyliin liittyvät mattapintaiset ja vaaleasävyiset tapetit sekä käsityöt. Autenttiset materiaalit, hillityn käytetty ulkonäkö ja käsin ommeltu ulkonäkö ovat tyylin hallitsevia piirteitä.


Yksinkertaiset elementit ja minimalistiset sommitelmat edustavat hienostunutta tyyliä. Feminiiniset vaaleat värit, nuden sävyt ja minttu ovat tyylin luottovärejä. Elävyys syntyy luonnon inspiroimista aiheista ja erilaiset materiaalit ja pinnat tuovat tyyliin syvyyttä.Näiden neljän tyylisuunnan lisäksi sisustuksen pysyvänä teemana jatkaa ekologisuus. Sitä pyritään toteuttamaan aina tuotantoteknologioista saakka. Mustavalkoisuus on edelleen tärkeää. Mustavalkoiseen kokonaisuuteen lisätään nyt väriä tai puulaji. Trendivärinä jatkaa sininen, joka edustaa arvokkuutta ja se on helppo yhdistää muuhun sisustukseen, koska pohjoismaisessa maisemassa on aina sinisen sävyjä.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti