tiistai 29. marraskuuta 2011

Vaihtelua sisustukseen tekstiileillä

Useimmiten helpoin ja edullisin tapa uudistaa kodin sisustusta on hankkia uudet tekstiilit. Kodin ilmettä vaihdetaan usein eri vuodenaikojen mukaan. Talvella tekstiileillä voidaan tuoda tiloihin lämpöä sekä pehmeää tunnelmaa ja kesällä ilme voi olla kevyempi. Verhoilla, tyynyillä, pöytäliinoilla, sängynpeitolla ja matoilla saa kotiin koristeellisuutta, värikkyyttä sekä kodikkuutta. Pienikin muutos tuo piristystä!
Tekstiilien valintaan kannattaa uhrata aikaa ja ajatusta. Kangaskaupoista voi löytää upeita kankaita, joiden sopivuutta kannattaa testata viemällä kotiin näytepaloja. Kankaan yhteensopivuus väreihin, seiniin ja huonekaluihin on hyvä tarkistaa ennen lopullista ostoa. Valmistekstiilit ovat puolestaan oiva valinta niille, jota eivät ole innostuneet ompelusta. Valmisvalikoimissa on paljon upeita verhoja, tyynyjä ja muita tekstiilejä, joiden valinnassa tärkeintä on oma mieltymys. Toki esimerkiksi verhojen oston yhteydessä on syytä kiinnittää huomiota myös niiden käyttötarkoitukseen. Verhoja voidaan käyttää mm. valon säätelyyn, hälyäänien estoon tai näköyhteyttä suojaamaan.


Kodin tekstiilien vaihtaminen aika ajoin ei ole vain sisustuksellinen seikka. Tekstiilit keräävät paljon pölyä ja likaa. Niiden säännöllinen pesu ja vaihtaminen ovatkin tärkeitä asioita kodin siisteyden ylläpidossa. Muutoksen kodissa ei tarvitse olla kaikenkattava, jo pienillä kauniilla yksityiskohdilla saadaan aikaan uutta ilmettä. Kokeile uudistuksessa vaikka Cellon kauniita valmisverhoja!


0 kommenttia:

Lähetä kommentti