tiistai 28. helmikuuta 2012

Pientä pintaremonttia eri budjeteilla

Kodin viihtyvyyttä ja toimivuutta voi kohentaa huomattavasti jo pienellä pintaremontilla. Remontti kannattaa suunnitella sen mukaan, kuinka paljon siihen on käytettävissä sekä aikaa että rahaa. Mitä kaikkea saakaan aikaan 1000, 5000 ja 10 000 eurolla?

Tuhannen euron budjetilla kannattaa pitäytyä yhdessä huoneessa. Esimerkiksi pienen kylpyhuoneen ehostus on yksi vaihtoehto. Kylpytilaan voi uusia rahalla wc-istuimen, hanan ja kalusteryhmän. Budjetti saattaa taipua myös suihkuseinään. Keittiö on kallis remonttikohde, mutta sinnekin voi saada pienemmällä budjetilla uutta ilmettä vaihtamalla kaapinovet. Jos mielii muutosta kodin yleisilmeeseen, voi hankkia uudet sisäovet. Tuhannella eurolla voi ostaa kolme tai neljä uutta ovea ja näin sisustus kokee hetkessä näyttävän muutoksen.


Viidellä tuhannella eurolla saa uudistettua helposti isompiakin kokonaisuuksia. Pienessä asunnossa voi uusia pinnat lattiasta seiniin ja kattoon. Parilla tonnilla saa uusiksi 100 neliötä lattiaa. Budjettia voi säädellä valitsemalla lattiamateriaalit ja tapetit huolella. Summan voi myös kokonaan laittaa kylpyhuoneremonttiin. Viisituhatta euroa riittää stailaukseen, laatoitukseen, vesieristeisiin ja kalusteisiin. Muistathan huomioida myös mahdollisiin sähkö- sekä putkitöihin liittyvät kustannukset.


Kymmenentuhannen remonttibudjetilla voi panostaa enemmän myös materiaalien laatuun. Esimerkiksi edullisen laminaatin ja 40 euron parketin välillä on eroja. Budjetin voikin käyttää laadukkaaseen lattiaan ja tämän lisäksi raha riittää kattojen maalaamiseen sekä tapetteihin. Samalla voi myös päivittää kodin lattia- ja kattolistat. Pintaremontti on aina kannattava sijoitus, sillä se vaikuttaa suotuisesti asunnon jälleenmyyntiin.


Cellon valikoimasta löydät tapetit, maalit ja lattiamateriaalit pienempiin sekä suurempiin pintaremontteihin!

2 kommenttia:

  1. Missäpäin sisäovet maksaa niin paljon, että niitä saa tonnilla vain muutaman? Täällä ne maksaa karmeineen alle satasen, ja vaihtamiseenkaan ei välttämättä ammatti-ihmistä tarvita. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Budjettiin on laskettu neljä sisäovea karmeineen, listoineen ja asennuksineen. On totta, että sisäovia saa myös edullisemmin. Esimerkiksi Cellon valikoiman sisäovien suositushinta on alkaen 69 euroa.

      Poista