torstai 18. elokuuta 2011

Väreillä ja valoilla tunnelmaa saunaan

Saunan suunnitteluun panostetaan nykyään paljon. Saunoja sisustetaan rohkeasti eri materiaaleilla, joilta vaaditaan helppohoitoisuutta ja tyylikkyyttä. Paneeleiden ja lauteiden suosittu materiaali onkin valmiiksi saunasuojalla käsitelty puu, joka on kestävä ja heti asennettavissa. Paneeliprofiilien valikoima on nykyään entistä laajempi: saatavilla on sekä perinteisiä että moderneja vaihtoehtoja.


Saunojen trendinä ovat yhä tummat värit, mutta vaaleitakin sävyjä on nähtävissä.

- Tummia ja vaaleita värejä yhdistellään nyt uskaliaasti. Esimerkiksi lauteet ja seinät voivat olla eriväriset ja tummaan saunaan voidaan valita vaalea tehosteseinä tuomaan ilmettä, tuotepäällikkö Ari Elovaara Rautakeskosta kertoo.

Saunatilojen valaistuksessa tärkeintä on tunnelmallisuus. Valokuiduilla ja led-valoilla voidaan korostaa tilan ja lauteiden muotoja tai tuoda esiin kiinnostavia yksityiskohtia. Modernin valokuitutekniikan avulla kattoa voi koristaa esimerkiksi vaikuttava tähtitaivas.


Kiukaat ovat näyttävä osa saunaa. Kiuaskivet saavat näkyä ja löylyä voi säädellä pehmeästä kipakammaksi kohdistamalla löylynheitto kiukaan kylkeen tai suoraan kivipilarin päälle.

3 kommenttia:

 1. Hei. Millä nämä tummat lauteet on käsitelty? Saako maalia rautakaupoista?

  Anne

  VastaaPoista
 2. Hei!

  Lauteet ovat kuusilaudetta, jotka on käsitelty teollisesti laudesuojalla. Teollisella käsittelyllä saavutetaan laudesuojan värin tasaisuus ja pysyvyys.

  Rautakaupoista saa ostettua purkissa ainetta, mutta se on tarkoitettu vain kolhujen korjaamiseen ja paikkaamiseen. Kokonaisuuksien värjäämisellä jälkikäteen ei saavuteta samanlaista tasaisuutta ja kulutuksen kestävyyttä kuin teollisella käsittelyllä.

  VastaaPoista
 3. hei

  onko Cello valmis lauteissa saatavissa kulmia ja minkä kokoisia ja hintaisia nimenomaan tummana ?

  Kyselee saunan remppaa suunnitteleva

  VastaaPoista